Také letos jsme se připojili k Sousedské slavnosti vlastním programem na vyzdobeném dvorku. Tentokrát nám nad hlavou povlávaly veliké papírové sovy, zvětšeniny záložek do knih, které si mohli vyrobit malí návštěvníci. Na šnůrách také visely velké barevné bonbony a v nich se skrývala odměna pro dětské účastníky prázdninové soutěže – pletení malí medvídci v nejrůznějším oblečení. Dospělí, kteří se soutěže zúčastnili, dostali tašku s dárky od městského úřadu.

Dále si lidé mohli za 5 korun koupit vyřazené dospělé i dětské knihy a všichni si mohli vyzkoušet, jakou nejvyšší věž dokážou postavit z vyřazených knih, určených do sběru. U toho proběhly někdy opravdu napínavé souboje a někteří návštěvníci se dlouho snažili překonat dosavadní rekord. A zadařilo se, letošní nejvyšší věž měřila o celých 32 cm víc než loňská vítězná stavba a vítězkami se tak s úctyhodnými 177 cm staly maminka Květa Havlíková s dcerami Kačkou a Verunkou. Malou odměnu si můžou vyzvednout v knihovně. Ostatním účastníkům děkujeme, snahu měli Tobiáš Beran (155 cm), Kristýnka a Marek Ratajovi (149 cm), Helenka Pivcová (68 cm), Jiřík Pivec (82 cm), Jonáš Bílek (80 cm), Martin Beran (85 cm), otec Martin Beran (104 cm), Michal Šosvald (122cm), Honzík Kraus (67 cm), Bára Baliczová (123 cm), Jan a Jiřík Janouškovi (120cm) a otec František Jetel (141cm).

Pokud máte zájem o koupi některé z vyřazených knih a nestihli jste zajít do knihovny v sobotu o Sousedské slavnosti, nezoufejte, v knihovně nabízíme knížky k prodeji ještě celý podzim, ale neotálejte, než bude přebráno.

Pro soutěživé návštěvníky jsme nabídli ještě tipovací soutěž: Jaké rozměry má největší kniha, která se nachází ve fondu knihovny? Jednu velkou, ale ne největší – Literární atlas – si mohli lidé i prolistovat. Naše největší kniha má rozměry 50,5 x 43,5 cm a vítězem této tipovací soutěže se stal pan Jan Janoušek (tatínek Jitušky a Jiříka), který tipoval 65 x 42 cm. Za své vítězství si zaslouží malou odměnu, kterou si může vyzvednout u nás v knihovně.