Posledních 5 vstupenek zbývá na komedii Žena, která uvařila svého manžela, v níž známé herečky Nela Boudová a Ilona Svobodová svedou před zraky takřka tří stovek diváků městského divadla v pondělí 17. října od 19.30 hodin boj o srdce a tělo jednoho muže. Jejich zbraní bude především humor.

Asi příliš nepřekvapí, že pod poněkud kanibalisticky zavánějícím názvem, v němž má muž jasnou pozici oběti, je podepsána žena – Angličanka Debbie Issit. Tímto textem z počátku devadesátých let, zabývajícím se velmi netradičně jinak víc než tradičním tématem manželského trojúhelníku, dobyla nejprve mnohá anglická divadla a posléze si začala připisovat tučné tantiémy za uvedení svého textu v Austrálii, Izraeli, Španělsku, Řecku, Turecku, Itálii, Polsku a konečně i České republice. 

Autorka – žena tu barvitě vykresluje především ženské postavy, kterých se s grácií a vtipem ujaly, jak už bylo řečeno výše, Nela Boudová a Ilona Svobodová. Muž je tu jen karikaturou, ovlivňovanou svým testosteronem. A po prvních dnech vzplanutí k jiné ženě se u každé takové karikatury nutně dostaví otázka: Kdo je víc pro trvalý vztah: dobrá milenka, nebo dobrá hospodyně?

Inscenaci připravil Petr Kracik, jeden z nejlepších českých režisérů přelomu 20. a 21. století, donedávna dlouholetý ředitel pražského Divadla pod Palmovkou.