Možná jste se právě vrátili z dovolené a tam jste dostali tu správnou chuť k výletům. Chystáte-li se cestovat po nejbližším okolí, dost možná by se Vám mohla hodit Regionální karta Český ráj, kterou nově prodává místní infocentrum. Investovaná padesátikoruna Vám významně ušetří peníze na mnoha památkách, v ubytovacích zařízeních i u dalších zapojených poskytovatelů služeb v cestovním ruchu.

Jste čtyřčlenná rodina a chystáte se v nejbližší době na zámek Hrubý Rohozec, kde se v posledních letech významně proměnily k lepšímu historické interiéry, nebo na zámek Sychrov, kde se točilo tolik oblíbených filmových pohádek? Ze čtyř budete s kartou Českého ráje platit jen dva. Chcete poprvé v životě vyzkoušet pohodlné elektrokolo? Na Farmě Ptýrov Vám ho s kartou půjčí oproti běžným taxám za polovic. Chcete si užít adrenalinu a vyzkoušet pod odborným dohledem lezení na skály? Budete-li mít kartu, ušetříte za instruktáž a dohled lektora Horolezecké školy Český ráj 15%.  Při rodinném výletu do jičínské Rumcajsovy Ševcovny platí jen dospěláci, děti mohou s kartou vejít do světa svého oblíbeného pohádkového hrdiny bez placení. Budete-li se chtít nechat třeba o prodlouženém víkendu hýčkat při léčebných procedurách v nedalekých Lázních Bělohrad, ubytujte se v Hotelu U Kapra – dostanete 10% slevu. Slev pro držitele Regionální karty Český ráj je několik desítek, jejich kompletní přehled naleznete zde.

Kartu lze pořídit vždy od úterý do neděle v turistickém infocentru, které sídlí v budově KLUBu na Masarykově náměstí. Za 50 Kč si zajistíte příliv slev až do Silvestra. Tato novinka má platnost do konce kalendářního roku, pro rok 2017 je potřeba znovu zaplatit symbolický poplatek, který se s největší pravděpodobností nebude zvyšovat. Na rozdíl od počtu slev, které budou časem stále přibývat.