Kompletní program koncertní sezóny KPH 2016 - 2017

Kruh přátel hudby zahájí v předposledním zářijovém týdnu svou už 45. koncertní sezónu. Zařaďte se ke 150 abonentům, kteří se už teď na 8 koncertech od září do dubna těší na pro mnohé odborníky nejlepšího evropského hráče na lesní roh, unikátní sestavu čtyř saxofonů, které v Česku proslavil Felix Slováček, nebo na pěvecký koncert dvou sólistů Státní opery, kteří bydlí hned za humny Mnichova Hradiště. Předplatné na všech 8 koncertů dohromady stojí pouhých 792 korun a je přenosné. Pokud byste chtěli vztahu ke klasické hudbě naučit děti, pak Vás abonentka pro ně, půjdou-li ve Vašem doprovodu, nebude stát ani korunu.

Dlouhá tradice činnosti Kruhu přátel hudby patří bez nadsázky k rodinnému stříbru Mnichova Hradiště a místa, která s ní snesou srovnání, byste v rámci celé České republiky spočítali na prstech. Minimálně na území mezi Libercem a Prahou nenajdete v koncertních plánech sérii tak kvalitních sólistů a hudebních těles, jako právě v programové listině Kruhu přátel hudby Mnichovo Hradiště.

Nabídka pro sezónu 2016/2017 – poslední, kterou rozhodující měrou ještě stačil připravit nedávno zesnulý dlouholetý dramaturg Vlastimil Kouřil - opět míchá již etablované hudebníky s nadějným dorostem, jenž má potenciál k mezinárodní kariéře. Na jedné straně se Vám tak představí v únoru nejlepší český hornista Radek Baborák, sólista mnoha prestižních německých orchestrů, v březnu renomovaný klavírista Miroslav Sekera a v dubnu pak úspěšní pěvci Jana a Miloš Horákovi, jež mají kořeny na Mnichovohradišťsku. Na druhé straně pak cyklus již ve čtvrtek 22. září otevře pět půvabných mladých členek Kalabis Quintetu, které se začaly hudebně sžívat teprve před čtyřmi lety na HAMU, a ty pak v listopadu vystřídá recitál houslistky Markéty Janouškové, jen tak mimoděk také tváře Folklórního sdružení České republiky.

Koncerty, jejichž organizátorem je KLUB, se konají v Městském divadle na Masarykově náměstí v Mnichově Hradišti, a to s podporou Nadace Českého hudebního fondu. Obvyklým koncertním dnem je čtvrtek od 19 hod., výjimečně, pro vytíženost umělců, se hraje v jiných všedních dnech ve stejném čase.

Svůj zájem o abonmá sdělte prosím KLUBu, a to buď osobně, nebo e-mailem na iva.sulcova@mnhradiste.cz, příp. telefonicky na čísle 326 772 464. Obratem obdržíte podrobnější informace.

Kompletní program 45. sezóny Kruhu přátel hudby naleznete v příloze připojené hned pod úvodní fotografií.