Úžasná Zeměplocha Terryho Pratchetta. Její tajuplní hrdinové, z nichž mnozí nosí na hlavách ony nezaměnitelné vysoké kornoutové čepce, fascinují teenagery i dospělé milující dobrodružství. Objevují se v knížkách, filmech a dokonce i počítačových hrách. Všude tam je můžete vidět jen zprostředkovaně. Divadlo v Mnichově Hradišti je už v sobotu 4. června od 19.30 hodin představí živé. A to v divadelním představení Mort v podání DS Toušeň, které pořádá Klub Mnichovo Hradiště.

Neobvyklý název dalo příběhu neobvyklé jméno hlavního hrdiny:  Mort je mladíkem, kterého se jeho otec snaží dát do učení. Ačkoli je to jinak sympaťák, nikdo ho jako svého žáka nechce. Protože – jak to jen říct: Přemýšlení mu zkrátka moc nevoní. Na poslední chvíli se ale objeví tajemný muž s kosou, který ho k sobě do učení přijme…

Srdečně zveme v první řadě všechny náctileté, které jistě zaujme tajemná, až nebezpečná atmosféra celého příběhu. V divadle je uvidíme o to raději, že si moc dobře uvědomujeme velmi podvyživenou kulturní nabídku ve městě právě pro tuto věkovou skupinu. Starším nevěřícím Tomášům, kterým dává důvod k návštěvě divadla jen přítomnost seriálové herecké hvězdy, pak vzkazujeme: V Lázních Toušeň se hraje kvalitní divadlo. Soubor aktuálně podle slov pedagoga Petra Rydvala bojuje o účast na celonárodní přehlídce nejlepších amatérských představení.