Dirigent Mužský na pódiu rodného kraje v koncertní síni Českého ráje řídí filharmonii Drábských světniček a za potlesku našich srdcí hraje Smetanovu Mou vlast. Jsem city zaplaven jak v tůni oblázek. Alšova luneta? Mánesův obrázek?

Zaujal Vás tento vpravdě netradiční úvodní odstavec webového článku? Pak máte duši romantika. Pokud je podobně nastaven i Váš protějšek, překvapte ho/ji tím, co by od Vás nejspíš nečekal/a: Pozvěte ho/ji na hudebně – literární podvečer nazvaný Krajina básníkova srdce, který naplní poezií Sál Klubu již v pondělí 6. června od 18.30 hod. Verše letošního jubilanta, pětadevadesátiletého básníka Josefa Brože ze Lhotic, přednesou František Skřípek a Josef Kettner, někdejší dlouholetý vedoucí tandem Městského divadla Mladá Boleslav, a to za doprovodu sopranistky Veroniky Vildmanové a houslistky Jitky Koláčné Břízové.

Součástí literárního podvečera bude též autogramiáda poslední sbírky Josefa Brože Okolo Hradiště, kterou se básník po poetických toulkách vzdálenějšími končinami Českého ráje vrací do bezprostředního okolí města, v jehož blízkosti po dlouhá desetiletí žije.

Jako pořadatelé spolu s básníkem Josefem Brožem věříme, že Hradišťáků schopných vyskočit zhruba na hodinku a půl z divoce jedoucího vlaku uspěchané současnosti a oddat se poetickému vidění světa přijde co nejvíce.