Velkou odvahu projevili vůči městu a Klubu jako pořadatelům exkluzivního koncertu, jehož hlavní hvězdou bude ve středu 15. června od 19 hodin houslista Jaroslav Svěcený, dramaturgové Dvořákova festivalu, v jehož rámci se koncert koná, a také místní farář Pavel Mach, když posvětili možnost konání ryze světského koncertu nazvaného Ve znamení tangakostele sv. Jakuba.

Po houslistovi Ivanu Ženatém a kytaristovi Štěpánu Rakovi vystoupí v Mnichově Hradišti v jediné sezóně již třetí osobnost klasické hudby s mezinárodním renomé. Jak už název koncertu napovídá, na repertoáru budou velmi temperamentní, nejčastěji iberské rytmy, komponované světovými skladateli 19. a hlavně 20. století – jmenovitě kupř. Argentincem Astorem Piazzollou, Italem Maurem Giulianim, Španělem Isaacem Albenizem, nebo ryze současným francouzským akordeonistou Richardem Gallianem.

Jaroslava Svěceného budou na koncertě v důstojném prostředí barokního kostela sv. Jakuba doprovázet akordeonista Ladislav Horák a kytarista Miloslav Klaus.

Do Dvořákova festivalu jsou zapojeny také okolní obce velmi různorodé velikosti, Libercem, Jabloncem či Mladou Boleslaví počínaje a Kosmonosy nebo Sychrovem konče. Mnichovo Hradiště se mezi tato tradiční dějiště vrací po mnohaleté odmlce s velkou pompou, koncertem, který i sami dramaturgové festivalu bez jakékoli profanace onoho termínu označili za exkluzivní. Na stránkách festivalu se můžete přesvědčit, že hradišťský koncert patří v konkurenci celkem 15 hudebních večerů opravdu k jeho největším programovým lahůdkám. Vstupenky za 290 Kč jsou k dostání v Klubu. I při pozdějším vyzvednutí máte šanci na nejlepší sezení: Místa totiž nejsou číslována, obsazována budou podle příchodu diváků. Klub Mnichovo Hradiště jako organizátor koncertu každopádně doporučuje zakoupení vstupenek v předprodeji. Jejich zásoba se již tenčí.