CHCI MÍT PŘEHLED O AKCÍCH

Nechcete složitě vyhledávat akce a toužíte po tom, aby si chystané akce samy našly Vás?

Další možnosti propagace

Pro informace na výlep plakátů kontaktujte informační centrum.

Kontakt

Do kalendáře můžete vložit akci sami nebo nám pošlete informace e-mailem na adresu:
(velikost zprávy max. 6MB, nesmí obsahovat *.zip).

Pozvánku obratem zveřejníme.

Propagace akcí zdarma

Veřejné, kulturní, společenské, sportovní a gastronomické akce prezentujeme v kalendáři akcí bezplatně.

Víte o nějaké akci na Mnichovohradišťsku nebo v regionu, která ještě není v našem kalendáři akcí uvedena?

Posílejte nám Vaše tipy.

Společenské a kulturní akce

Ten umí to, a ten zas tohle…

14.04.2022 (Čt) 00:00

Neuvedeno

Místo: Muzeum města Mnichovo Hradiště, V Lipách - zámek 148, Mnichovo Hradiště 29501
Kontakt: Muzeum města Mnichovo Hradiště

Anotace: Výstava lidových řemesel, na které se mimo jiné seznámíte s historickými fotografiemi místních řemeslníků a prohlédnete si jejich výrobky a pracovní náčiní.

Poznejte řemesla, řemeslníky a jejich výrobky, spjaté s historií města Mnichovo Hradiště a regionem Českého ráje! A která řemesla konkrétně pro tento rok jsme si pro Vás v Muzeu města Mnichovo Hradiště připravili? Uvidíte zde nejen práci kováře, řezníka, pekaře, cukráře, zedníka, mlynáře, truhláře, tesaře, ale i kominíka, koláře nebo bednáře. Vystaveny jsou také unikátní 200 let staré zrestaurované prapory mnichovohradišťských cechů, včetně pečetidel z roku 1566! Kromě původního vybavení, nástrojů, které ke své práci jednotliví řemeslníci potřebovali, uvidíte na výstavě také unikátní historické fotografie, výuční listy, reklamní dobové předměty a konkrétní výrobky konkrétních řemeslníků. Zejména z doby 19. století a počátku století 20.
Výstavu doplní doprovodný program také v řemeslném stylu. Rádi bychom Vás pozvali na řemeslný workshop do muzea, který se uskuteční v sobotu 14. května. Od 10 do 15 hodin s námi totiž zažijete řemesla v muzeu živě! Sami si Vy a Vaše děti vyzkoušíte zručnost při technice drátování, v kovárně na kovadlině si vyrobíte podkovu, nahlédnete pod ruce zkušené pletařce orobince i mistru houslaři, budete moci obdivovat a na místě zakoupit výrobky místní včelařky a dalších řemeslníků. Určitě se najde také něco dobrého na zub. Během tohoto sobotního dne bude volně přístupná jak výstava “Ten umí to, a ten zas tohle…”, tak i stálá expozice muzea. 
Další akci máme naplánovanou na červen. V sobotu 4. června společně zamíříme mimo Mnichovo Hradiště na výlet za řemesly, jehož cíli jsou stará kovárna ve Žďáru, keramická dílna paní Baladránové, která je také ve Žďáru, a statek Arnoštice. Tuto akci pořádáme ve spolupráci s místním KČT.
Dvě prázdninové soboty, 23. července a 20. srpna budou patřit dětem. V truhlářské dílničce si s členy Jednoty bratrské vlastnoručně vyrobí výrobek ze dřeva, který bude inspirován aktuální výstavou. Výrobu zvládnou děti od cca čtyř let.
Těšíme se, že si uděláte čas a výstavu s některou z doprovodných akcí navštívíte!